Een vliegende start: Ondernemer worden binnen 3 maanden

Een vliegende start: Ondernemer worden binnen 3 maanden

Het traject van Bart van Bazel begon afgelopen juni ̶ en al op 1 oktober, binnen iets meer dan 3 maanden, is zijn bedrijf Bazel Acoustic Solutions officieel van start gegaan. Dat mogen we wel een vliegende start noemen!

“De Opstartfabriek heeft me geholpen bij het geven van praktische handvatten: hoe werkt de administratie, de relevantie van een doordacht Marketingplan, enzovoorts.” vertelt Bart. Toen er een reorganisatie bij zijn toenmalige werkgever boven zijn hoofd hing, was het voor hem duidelijk: ik begin mijn eigen bedrijf. Het hebben van een eigen onderneming speelde al lang in zijn hoofd: “Via een oud-collega hoorde ik van De Opstartfabriek. Hier beginnen ze vaak met het ‘onderzoeken’ van deelnemers: willen ze wel echt een eigen bedrijf beginnen als ze horen wat er allemaal bij komt kijken? Maar dat stadium heb ik overgeslagen, ik was ervan overtuigd dat ik een eigen bedrijf wilde en in welke sector, dus ik ben gelijk van start gegaan.”

“De Opstartfabriek heeft me geholpen bij het geven van praktische handvatten.”

Na een lange tijd als Key Accountmanager te hebben gewerkt bij een bedrijf gespecialiseerd in lawaaibeheersing van machines e.d., was het voor Bart mooi geweest. De tijd voor het hebben van een eigen bedrijf was aangebroken. Het netwerk dat Bart in de afgelopen jaren opbouwde komt nu goed van pas. “Klanten van mijn vorige werkgever zoeken mij weer op omdat ze graag met mij in zee willen gaan nu ik in dezelfde branche een bedrijf heb opgezet. Dat zorgt voor een basis van een fijne klantenkring.”

Eigen baas zijn is heerlijk, risico’s horen er wel bij

Zijn eigen tijd in te kunnen delen, zijn eigen ontwikkeling in de hand te hebben en zijn eigen strategie en koers uit te kunnen zetten, vindt Bart heerlijk. “… al besef ik me ook heel goed dat het ondernemen ook een risico met zich mee brengt, dat het uitblijven van investeerders of betalingen van projecten voor problemen kan zorgen.” Hoe dan ook, Bart ziet een succesvolle toekomst voor zich: “Ik wil veilig en verantwoord groeien, niet ten koste van alles. Als ik 35 jaar was geweest, had ik misschien wel gezegd: ik wil 15 man voor me hebben werken. Maar het belangrijkste is nu het voor mezelf goed voor elkaar hebben, wat meer vermogen opbouwen en eventueel een tekenaar/projectleider of montageploeg in dienst hebben. Daarna zien we wel weer verder. Het is in ieder geval zo dat ik het zelf heel erg naar me zin moet hebben, mooi werk en leuke klanten.”

“Ik wil mijn onderneming veilig en verantwoord groeien.”

Wil je je ook een eigen bedrijf starten of een bestaande onderneming overnemen? En heb je hierbij hulp nodig? Dan is De Opstartfabriek wellicht ook iets voor jou! Meld je hier aan voor een intake en krijg antwoorden op je vragen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.