ons aanbod

Ons aanbod

Een vraag om aanbod

De Opstartfabriek is er voor iedereen die als zelfstandig ondernemer aan de slag wil. Wie 49 jaar of ouder is kan het trainingstraject zelfs kosteloos doorlopen.
Alle kandidaat krijgen een analyse van persoon, opleiding, vaardigheden, kwaliteiten en interesses. Vervolgens begeleiden wij de geschikte kandidaten primair naar ondernemerschap en bedrijfsovername, of naar passend werknemerschap. Wie ondernemerskwaliteiten heeft wordt gecoacht om op basis van de eigen ideeën een bedrijfsplan op te stellen. Kandidaten kunnen ook op basis van hun intake passende bedrijfsovernames gepresenteerd krijgen.

Ons programma

Persoonlijke omstandigheden van de kandidaten worden in individuele sessies doorgenomen en geïnventariseerd. Eventuele belemmeringen voor verdere deelname, zoals een grote schuldenlast of verslavingsproblematiek, etc worden in kaart gebracht.

Deelnemende werkzoekenden worden gescreend op motivatie en persoonlijkheid. Belemmeringen voor verdere deelname worden in kaart gebracht.

Potentiele ondernemers doorlopen een assessment bestaande uit o.a. Psychologische tests en een uitgebreide beoordeling van de ondernemers kwaliteiten voordat we een traject opstarten.

Na het assessment wordt een persoonlijk ondernemerstrainingsprogramma opgesteld (ondernemersplan, coaching, etc.) en ook een voorlopig zoekprofiel wordt opgesteld voor de over te nemen onderneming.

Het cursusmateriaal wordt in twintig dagdelen gepresenteerd over een periode van een half jaar. Het cursusmateriaal omvat de volgende aandachtsgebieden:

 

  • Ben ik een ondernemer?
  • Marketing, marketingplan, PR en communicatie
  • Bedrijfshuisvesting
  • Rechtsvorm
  • Geld!
  • Personeel
  • Regelgeving, vergunningen en diploma’s
  • Import en export
  • Administratie en boekhouding
  • Het ondernemingsplan

De kandidaten worden bij voorkeur in een combinatietraject van opleiding en persoonlijke begeleiding geplaatst.

Zoekprofiel

De resultaten van de intake worden gebruikt voor het begeleidingstraject en voor een zoekprofiel naar een over te nemen bedrijf. Over dit laatste meer na de beschrijving van de begeleiding voor de overname.

Uitgebreid netwerk in kleine ondernemingen. Deze worden beoordeeld op hun levensvatbaarheid, reële waarde, en marktmogelijkheden.

Onderdeel van het traject is, dat de ondernemer in spe, tijdelijk mee werkt in de over te nemen onderneming.

Indien vereist kan het eindresultaat, het ondernemingsplan, worden voorgelegd aan de opdrachtgever. Tijdens de eerste jaren van een bedrijf is vooral van belang: een goede en gedegen administratie, afstemming met de belastingdienst en eventueel met vergunningverlenende instellingen.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Direct beginnen!
Heb je genoeg informatie opgedaan over onze aanpak? Doe een gratis intake en assessment om deel te kunnen nemen aan ons traject.

Praktijkvoorbeelden & Tips

Wilt u Praktijkvoorbeelden & Tips ontvangen, schrijf u dan in voor onze mailings. We sturen alleen iets als we wat interessants te melden hebben.

*verplicht veld