Elisabeths switch naar een leuk en begripvol bedrijf

Sinds Elisabeth (23) vorige zomer thuis ten val kwam, kan ze haar rechterhand minder goed gebruiken. Haar werkgever had weinig begrip voor de situatie. Hij verlengde haar arbeidscontract niet, toen dat tijdens de ziektewetperiode afliep. Met ondersteuning van Carrièrewinkel Projecten heeft ze nu een nieuwe baan bemachtigd. “Ik ben bij een hele leuke en begripvolle organisatie terechtgekomen”, zegt ze.

Tot september 2013 was Elisabeth logistiek medewerker bij een Japans elektronicabedrijf. In het warehouse hield ze zich bezig met de ontvangst en verzending van goederen. De val thuis maakte duidelijk dat er iets mis is met de zenuwen in haar rechterhand.

Wensen bespreken

Maar ze is nog uitstekend inzetbaar op de arbeidsmarkt. Het UWV schakelde daarom na haar ontslag Carrièrewinkel Projecten in voor een kortdurend re-integratietraject. In het kantoor in Haarlem maakte Elisabeth kennis met coach Monique Kauffman. “In het eerste gesprek hebben we gesproken over mijn mogelijkheden en wensen, plus de test die ze me had opgestuurd.”

Administratief werk

Elisabeth wilde graag een administratieve baan, mede vanwege de geringere lichamelijke belasting. Met haar coach maakte ze ook afspraken over het solliciteren, iets waar ze enige schroom voor had. “Monique heeft me geholpen bedrijven gericht te benaderen, goede sollicitatiebrieven schrijven en andere handige tips gegeven. Dat heeft mij zeker geholpen, maar je moet het natuurlijk zelf doen.”

Pakhuis (medium)
Foto door Gwan Kho

Aantrekkelijk baan

Haar plan voor administratief werk besloot ze – in overleg met haar coach – in tweede instantie te laten varen. Omscholing zou te veel tijd kosten en ze had op korte termijn een betaalde baan nodig.
Samen met Carrièrewinkel Projecten ging ze vervolgens hard op zoek naar geschikte vacatures in de logistiek. Haar coach attendeerde haar op een aantrekkelijke baan bij een Amerikaans bedrijf. Elisabeths sollicitatiebrief sloeg kennelijk aan, want ze mocht op gesprek. Sinds eind april werkt ze daar in een logistieke functie.

Leuke en begripvolle organisatie

Dat ze niet de carrièreswitch heeft gemaakt die ze wilde, vindt ze op dit moment niet zo erg. Bij haar huidige werkgever heeft ze het goed naar haar zin. En de klachten aan haar hand worden er veel minder als een probleem opgevat.
“De bedrijfsarts heeft gezegd dat ik niets hoef te doen wat ik niet aankan. Mijn collega’s vinden het geen probleem om even iets voor mij te doen. Ik ben bij een hele leuke en begripvolle organisatie terechtgekomen. Stukken beter dan waar ik werkte.”

Toch heeft ze nog steeds het voornemen om ooit ander werk te gaan. “Voor nu is het een goede oplossing, maar ik wil niet tot mijn pensioen logistiek werk doen. Het mooiste zou zijn wanneer ik binnen dit bedrijf kan doorgroeien en administratief werk kan gaan doen.”