‘Carrièrewinkel heeft voor mij het pad naar deze baan geëffend’

Toen Michael (49) na een lange ziekteperiode weer aan de slag kon, lukte het hem niet om een baan te vinden. In zijn vrije tijd werkte hij actief aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Dat heeft hem, met steun van Carrièrewinkel Projecten, uiteindelijk een nieuwe baan opgeleverd.

Oorspronkelijk verdiende Michael zijn inkomen in de horeca. “De zaak waar ik voor werkte, maakte broodjes voor bedrijven, maar ook de brandweer en de gemeente Den Haag. Als bijvoorbeeld de strooidienst in actie kwam, werd ik gebeld. Dan stond ik daar om 1.00 uur ’s nachts broodjes uit te delen. Ik stond altijd paraat en werkte dag en nacht.”

Geluidsman in Zoetermeerse jazzclub

geluidsmanDie enorme werkbelasting brak Michael na jaren op. Hij raakte zwaar overspannen en was vier jaar lang niet in staat om te werken. Pas in 2009 was hij voldoende opgekrabbeld om weer te solliciteren.
In zijn vrije tijd begon hij zich persoonlijk te ontplooien. Zo behaalde hij zijn EHBO-diploma, zodat hij kon helpen bij de hulpverlening tijdens grote evenementen. Ook werd hij als vrijwilliger geluidsman van een Zoetermeerse jazzclub.
Hoewel hij zich met zijn vrijwilligersactiviteiten gelukkig voelde en met zijn uitkering kon rondkomen, wilde hij een betaalde baan. Talloze sollicitaties maakten duidelijk dat de horeca er niet in zat. “Ze zeggen het niet hardop, maar ze vonden mij gewoon te oud.”

‘Eén van de mooiste banen van mijn leven’

Dankzij zijn horeca-ervaring vond hij een baan in een groentewinkel. “Eén van de mooiste banen van mijn leven. Jammer genoeg kreeg ik na twee jaar geen vast contract. Mijn baas wist van mijn ziekte en kon het financiële risico niet lopen.” Ondertussen was Michael blijven werken aan zijn ontwikkeling. Zo had hij een zelf bekostigde vijfdaagse opleiding voor verkeersregelaar met succes afgerond.

Diploma verkeersregelaar bood Michael nieuwe mogelijkheden

Wegwerkzaamheden

Daarna begon hij weer met solliciteren. Zijn inzet was voor het UWV reden om hem een individueel traject bij Carrièrewinkel Projecten aan te bieden. “Bij Carrièrewinkel begonnen ze met een gesprek: wat wil je, wat kan je, wat zoek je? Het diploma voor verkeersregelaar bood mogelijkheden, dacht ik.

Met mijn coach heb ik bekeken of dat inderdaad de beste kansen gaf op de arbeidsmarkt. Dat was zo. Toen kreeg ik tips om te solliciteren: heb je daar al gekeken, heb je het al eens zo geprobeerd? Bij Carrièrewinkel wijzen ze je de goede kant uit.”

Met open armen ontvangen

Via zijn coach werd Michael voorgesteld bij Intro Infra en Verkeer. “Ik had al eerder gesolliciteerd bij dat bedrijf, maar toen hadden ze genoeg mensen, zeiden ze. Bij Carrièrewinkel wisten ze dat ze mij misschien toch wel konden gebruiken. Ik weet niet wat Marian van Carrièrewinkel gezegd heeft, maar het was vast een warme aanbeveling. Carrièrewinkel heeft voor mij het pad geëffend. Ik werd met open armen ontvangen. Daarna hebben ze ook geholpen met het contract.”

‘Ik heb het hartstikke naar mijn zin’

Vanaf medio april heeft Michael via een oproepcontract volop werk als verkeersregelaar bij Intro. Met zijn collega’s leidt hij nu het verkeer over de N207 tussen Boskoop en Gouda in goede banen. “Ik heb het hartstikke naar mijn zin als verkeersregelaar en het gaat goed. In de winter is er altijd minder werk voor verkeersregelaars, maar ik hoor positieve geluiden over mij. Dus mijn perspectief is goed, denk ik.”